به گزارش میراث آریا، ابوطالب شفقت عصر جمعه ۲۶ مردادماه در بازدید از این غار تاریخی گفت: با همکاری همه دستگاههای اجرایی استان، باید موانع و مشکلات ثبت جهانی دره خرمآباد در کمترین زمان ممکن رفع شود.
استاندار لرستان با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در استان و مرکز لرستان اظهار کرد: لازم است اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با همکاری شهرداری مرکز استان طرح جامع گردشگری خرم آباد را تهیه و تدوین کند.
او با اشاره به اعتبارات ویژه برای ثبت جهانی دره خرم آباد افزود: امیدواریم این پرونده به موقع آماده و تایید شود و این مهم برای لرستان و شهر خرم آباد زمینه توسعه اقتصادی و فرهنگی را رقم بزند. بر پایه این گزارش، در این بازدید، سردار نعمتاله باقری فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان حضور داشتند.
غار کلدر با دارا بودن شواهد فرهنگی انسان از دوران پارینه سنگی میانه تا دوران معاصر، یکی از محوطههای کلیدی باستانی در ایران و غرب قاره آسیا محسوب میشود.
نتایج کاوشهای باستانشناختی این غار که در مجلات معتبر علمی جهان منتشر شدهاند نشان داده است که ایران در زمره نخستین زادگاههای انسان هوشمندی است که برای اولین بار موفق به مهاجرت به قاره اروپا شدند.
تاریخنگاری شواهد بر جای مانده از لایههای پارینه سنگی جدید این محوطه با قدمتی بین بیست و سه هزار و صد تا پنجاه و چهار هزار و چهارصد سال هم اکنون این سایت را به عنوان قدیمیترین محوطه پارینهسنگی جدید ایران معرفی کرده است.
غار کلدر در اسفند ۱۳۸۵ با شماره ۱۸۷۹۶ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما